Stem Generator

Trateaza parodontoza fără durere

Trateaza implantele dentare

Clinica stomatologica specializata in tratamentul osului

Implant Dentar

Cresterea sanselor de integrare a implantelor dentare cu cimentare imediata a lucrarii dentare

Timpul reprezinta in zilele noastre cel mai pretios avantaj si tehnologiile din medicina se adapteaza pentru a reduce cat mai mult timpul pierdut de pacient in cabinetele medicale. Biotehnologia reprezinta un sector in continua dezvoltare care are ca principal scop adaptarea tehnologiilor medicale la programul de viata in continua schimbare a pacientilor.

In implantologia dentara, integrarea implantelor este deja recunoscuta de opinia publica, ramanand insa doua probleme la care inca se cauta rezolvare. Prima problema este reprezentata de existenta unei infectii permanente imposibil de indepartat prin detartraj la nivelul ultimelor spire aflate mereu in contact cu alimentele si a doua problema o reprezinta numarul mare de sedinte la care pacientul trebuie sa se prezinte in cabinetul stomatologic.

Dorinta oricarui pacient este ca dentistul sa reuseasca sa ii refaca masticatia imediat ce i a extras un dinte iar acest lucru este din pacate mult timp intarziat iar pacientul nu se mai prezinta la stomatolog, preferand sa ramana cu o lipsa de dinti.

Persistenta unei lipse de dinti duce la o agravare rapida a situatiei masticatorii si astfel recomadarea medicala este realizarea imediata a unei lucrari fixe cimentate fie pe dintii vecini care trebuiesc slefuiti fie prin aplicarea de implante dentare. Din cauza dorintei de a termina rapid majoritatea pacientilor accepta slefuirea dintilor vecini pentru realizarea lucrarii imediate.

Alternativa implantelor a fost frecvent lasata pe locul doi din cauza timpului pe care pacientul trebuia sa il permita integrarii implantelor si anume 4 luni, timp in care pacientul ar fi ramas cu o lipsa a dintilor in acea zona.

Pentru a se reduce timpul alocat vizitelor la stomatolog, biotehnologia este acum folosita pentru a creste populatia celulara sanatoasa si apta de regenerare din interiorul osului. In concluzie, un implant cu o buna stabilitate primara intr un os in care vom incepe proceduri de biotehnologie care se vor utiliza la domiciliul pacientului, fara traumatism reprezinta o alternativa de luat in seama pentru a nu se mai slefui dintii vecini zonei cu lipsa de dinti.

Astfel, inserarea implantului si cimentarea lucrarii pentru zona cu lipsa de dinti se va face chiar in aceaasi zi iar pacientul nu mai revine decat dupa cateva luni la control. Pe parcursul primelor luni, la domiciliu, pacientul va folosi zilnic timp de 2 ore un dispozitiv medical cu rolul de a imbunatati populatia celulara si drept rezultat, de a scade riscul de esec al implantului incarcat imediat prin cimentarea lucrarii protetice.

Acelasi dispozitiv medical numit Electronic Stem Generator va fi utilizat o data la cativa ani pentru a se reimprospata populatia celulara si a evita esecul implantului care apare ori de cate ori factorii distructivi ai osului periimplantar, reprezentati de ocluzia dentara si infectia permanenta din jurul implantelor, nu sunt contracarati de existenta continua a unei armate celulare regeneratoare in interiorul osului maxilar.

Implantare sau dinți naturali

Scopul disciplinei numită Stomatologie este să salveze dinții naturali astfel încât aceștia să păstreze cât mai mult timp echilibrul microbian natural din gura special conceput pentru ca microbii ‘ buni ‘ din cavitatea bucala sa blocheze patrunderea microbilor ‘rai’ catre stomac si sa asigure o masticatie eficienta, esentiala in contextul societatii contemporane.

Pentru a se indeplini acest deziderat, inca din copilarie se recomanda mijloace de profilaxie dentara si vizite la medicul dentist care are obligatia sa elimine sau sa intarzie cat mai mult neplacuta extractie dentara.

Extractia dentara reprezinta Esecul stomatologiei si a mecanismelor de preventie si este echivalentul unei amputari de tesut natural din alte domenii ale Medicinii. Bineinteles ca de multe ori se ajunge la amputari si in alte domenii ale Medicinii, dar se fac oricum toate eforturile posibile inaintea actului chirurgical ireversibil cu intentia de a se prelungi durata de viata a tesuturilor naturale afectate si continuarea unui mod normal de viata. Astfel, in ortopedie, care este de fapt precursorul Implantologiei Orale, inainte de amputarea unui tesut in vederea protezarii se incearca numeroase tehnici de fizioterapie, regenerare celulara inainte de a se lua decizia amputarii. Implantele dentare au fost inventate de medicii ortopezi, pana acum insa nemaiexistand mijoace de fizioterapie in stomatologie, echivalente cu cele din protocoalele medicale ortopedice.

De la aceasta realitate am inceput in 2011 cercetarile pentru a gasi metoda de ‘fizioterapie’ specifica osului maxilar pentru a se intarzia cat de mult posibil extractia dentara.

O alta ipoteza care trebuia indeplinita era eliminarea inciziilor din jurul dintilor deoarece din cate se stie din Medicina Generala, dupa orice incizie vindecarea incepe prin retractia marginilor plagii, rezultatul fiind ca intotdeauna tesutul vindecat este mai scurt si se da posibilitatea aparitiei zonei cicatriceale. Desi la nivelul tegumentului cicatricele apar dupa orice interventie cu bisturiul am putea spune ca acest lucru are doar un dezavantaj minor, estetic. In cavitatea bucala insa, dezavantajul acesta devine major deoarece dintele este o parghie asupra careia actioneaza o forta constanta de a lungul vietii-forta masticatorie. Se intelege logic ca daca asupra parghiei reprezentata de dintele implantat in osul maxilar am produce o retractie de cativa milimetri, generata de orice incizie in jurul dintilor, riscam sa transformam o parghie deja instabila intr o parghie imposibil de redresat.

De aceea am pus pe piata o noua tehnica prin care nu se realizeaza incizii chirurgicale in jurul dintilor ci se face doar o curatire periodica prin detartraj netraumatic. In paralel, se inchiriaza pacientului un dispozitiv medical cu care sa densificam substratul osului maxilar ramas, pentru a se compensa dezechilibrarea parghiei reprezentate de dintele natural. Tratamentul consta in 50 sedinte de cate 2 ore realizate zilnic si pe parcursul carora pot fi facute pauze de 15-20 minute. Densificarea osului maxilar determina ca dintele natural sa nu se mai miste chiar daca parghia este in continuare defavorabila sub actiunea fortelor masticatorii involuntare. Utilizarea unei aplicari anuale a acestui tratament prelungeste cu foarte multi ani viata dintilor pe arcada deoarece acestia nu se mai misca si pot realiza o masticatie corecta si eficienta.

In Stomatologie, multi pacienti renunta mult prea repede la proprii dinti naturali, fara sa faca nici o incercare de a prelungi viata dintilor pe arcada. In consecianta, unul cate unul dintii dispar de pe arcade si medicii dentisti sunt obligati sa apeleze la mijloace de protezare fie prin slefuirea dintilor ramasi fie prin inserarea de implante dentare. Din pacate, ambele variante de protezare au un mare dezavantaj reprezentat de retentivitatea mare, imposibil de eliminat datorita caracteristicior constructive, si care determina acumularea de mancare, oricat de bine ar folosi pacientul mijloacele de igiena orala.

Ramanerea resturilor alimentare in spirele implantelor este mult mai grava decat acumularea in jurul lucrarilor dentare deoarece din spirele oricarui tip de implant nici tehnicile speciale folosite de medicii dentisti nu mai pot elimina infectia generata prin putrezirea alimentelor.

Astfel, adevarul este ca in jurul oricarui implant ramane o cantitate mare de resturi microbiene imposibil de indepartat, spre deosebire de un dinte natural unde detartrajul poate elimina in totalitate resturile microbiene.

Desi inserarea de implante a inlocuit din pacate in ultimii ani incercarea de salvare a dintilor naturali recomandam pacientilor sa acorde anual timpul necesar masurilor de profilaxie incat sa evite pierderea propriilor dinti naturali si aparitia in gura lor a dispozitivelor de protezare care de fapt reprezinta o acumulare de bacterii imposibil de curatat.

Iar la pacientii care deja au implante dentare inserate in cavitatea bucala le atragem atentia ca implantele intotdeauna dezvolta in zona gingivala un ‘spatiu de sigilare biologica’ de cativa milimetri in care osul se retrage si lasa in cavitatea bucala cateva spire implantare. Aceste spire ramase in cavitatea bucala pastreaza mereu resturi alimentare care nu pot fi indepartate nici prin tehnici de igienizare nici prin Laser sau alte tehnici chimice sau medicamentoase. Si daca implantul oricum este inserat devine obligatorie utilizarea Electronic Stem Generator pentru intarirea osului maxilar din ‘zona de sigilare biologica’ pentru a se intarzia momentul cand infectia din aceasta zona avanseaza pe fondul unui os scazut ca densitate. Daca aceasta infectie avanseaza, apare asa numita peri-implantita care reprezinta ‘moartea implantelor prin pierderea integrarii lor osoase’ la 50% dintre implantele inserate https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18724856

Usurinta de utilizare acasa si lipsa efectelor negative ale inciziilor recomanda aceasta tehnica si in scop preventiv, pentru a ne asigura ca zambetul si masticatia noastra raman intacte cu costuri reduse pe tot parcursul vietii. In zilele noastre prezenta dintilor naturali chiar si la varste inaintate reprezinta un semn de bunastare si pozitie sociala inalta. Multumita tehnologiei avansate si a clinicilor partenere prezentate pe www.stemgenerator.ro putem oferi la preturi reduse acest confort de a inlocui interventiile stomatologice complexe cu un tratament atraumatic efectuat la domiciliu, urmand un program stabilit de medicul dumneavoastra dentist.

Reușita implantului dentar

În momentul în care pacientul pierde un dinte, prima întrebare pe care și-o pune dupa ce primeste indicația de implant dentar este - Ce ar trebui să fac pentru a nu pierde și implantul?

Și dacă până în acel moment nu a dat foare mare atenție dinților naturali, despre care credea că nimic nu îi poate distruge, devine foarte circumspect și speriat de frica unui reject al viitorului implant. Acest lucru are la baza atât frica de repetare a intervenției chirurgicala care va fi laborioasă pentru grefarea golului rămas după pierderea implantului, dar și aspectele financiare, deloc de neglijat.

Pentru a-i răspunde direct la intrebările pe care și le ridică, trebuie să îi amintim că în locul unde i se va insera implantul dentar a mai avut unul, cu mult mai bun, creat de Dumnezeu dar pe care nu a reusit să îl mentină. Iar în toate cazurile cu excepția cariilor netratate și a traumatismelor, dintii naturali au fost pierduți deoarece calitatea osului din jurul rădăcinii a scăzut atât din cauza îmbătrânirii cât și din cauza acumulării alimentelor în zonele retentive. Și dacă în urma extracției dintelui natural am putea spune ca s-a eliminat acumularea alimentelor din zona aceea nu putem insa sa ne imaginam ca osul restant in care se va insera implantul dentar ar putea avea o calitate mai buna in urma extractiei.

Datorita faptului ca orice implant dezvolta o zona de sigilare biologica de cativa milimetri care face ca primele spire ale implanului sa ramana intotdeauna in contact cu alimentele fara posibilitatea de a fi vreodata curatata eficient, pacientul trebuie sa inteleaga ca implantul dentar va fi mult mai sensibil decat dintele natural pe care tocmai l a pierdut.

Deoarece in ziua de azi fabricantii de implante dentare sunt foarte performati, se poate afirma ca toate marcile de implante sunt perfecte din punct de vedere al sterilizarii, al materialului folosit si al protocoalelor folosite. Diferenta intre succesul si esecul implantului dentar o reprezinta insusi pacientul prin calitatea colagenului osului in care se va insera implantul si prin frecventa si eficienta igienizarilor deoarece implantul reprezinta o retentivitate continua la nivelul celor cateva spire expuse.

Pana in ziua de azi pacientului i se atragea atentia de a avea o igiena mult mai buna decat inainte de a I se insera implantul dentar, dar nu i se spunea nimic despre cresterea calitatii colagenului osului maxilar deoarece nu existau in stomatologie astfel de dispositive medicale cu efect asupra osului maxilar .

Odata cu aparitia Electronic Stem Generator putem oferi pacientilor instrumentul cu care sa isi imbunatateasca ei insusi elementul critic pentru succesul implantelor dentare – calitatea colagenului din osul in care specialistul va insera un dispozitiv din Oxid de Titan care este pasiv si doar asteapta asteapta sa fie colonizat de celule si diverse tipuri de colagen din osul pacientului. Simpla inserare a implantului nu este partea cea mai importanta in integrarea si mai ales mentinerea implantului pentru un timp indelungat.

Cand vorbim despre mentinerea implantului trebuie sa tinem cont ca acesta este o retentie permanenta pentru alimente iar putrezirea acestora genereaza niste toxine care duc la resorbtia osului din jurul implantului. Si daca la acest adevar adaugam si imbatranirea pacientului care genereaza reducerea fenomenelor naturale de producere de celule osoase noi si de ranforsare a colagenului osos, devine evident ca pacientul este cel care trebuie sa initieze o actiune pentru a si mentine implantele deja inserata. El trebuie sa constientizeze ca impreuna cu metodele de igienizare clasice trebuie sa utilizeze o data la cativa ani cure de 50 sedinte cu Electronic Stem Generator pentru a si mentine calitatea osului maxilar in care sunt implantati si dintii si implantele in cavitatea bucala chiar daca in mod realist nu va reusi eficient nici igienizarea perfecta a zonei de sigilare biologica a implantelor, nu se poate lasa nici de fumat si nici nu poate incetini fenomenul de imbatranire.

Adresa: Str. Războieni nr.19, Breaza, Prahova, Romania
Telefon: +40 722 660 766
Email: info@stemgenerator.eu
Program: Luni - Vineri 9.00AM - 5.00PM