Stem Generator

Treat periodontitis with ease

Painless periodontitis treatment

Implantare sau dinți naturali

Scopul disciplinei numită Stomatologie este să salveze dinții naturali astfel încât aceștia să păstreze cât mai mult timp echilibrul microbian natural din gura special conceput pentru ca microbii ‘ buni ‘ din cavitatea bucala sa blocheze patrunderea microbilor ‘rai’ catre stomac si sa asigure o masticatie eficienta, esentiala in contextul societatii contemporane.

Pentru a se indeplini acest deziderat, inca din copilarie se recomanda mijloace de profilaxie dentara si vizite la medicul dentist care are obligatia sa elimine sau sa intarzie cat mai mult neplacuta extractie dentara.

Extractia dentara reprezinta Esecul stomatologiei si a mecanismelor de preventie si este echivalentul unei amputari de tesut natural din alte domenii ale Medicinii. Bineinteles ca de multe ori se ajunge la amputari si in alte domenii ale Medicinii, dar se fac oricum toate eforturile posibile inaintea actului chirurgical ireversibil cu intentia de a se prelungi durata de viata a tesuturilor naturale afectate si continuarea unui mod normal de viata. Astfel, in ortopedie, care este de fapt precursorul Implantologiei Orale, inainte de amputarea unui tesut in vederea protezarii se incearca numeroase tehnici de fizioterapie, regenerare celulara inainte de a se lua decizia amputarii. Implantele dentare au fost inventate de medicii ortopezi, pana acum insa nemaiexistand mijoace de fizioterapie in stomatologie, echivalente cu cele din protocoalele medicale ortopedice.

De la aceasta realitate am inceput in 2011 cercetarile pentru a gasi metoda de ‘fizioterapie’ specifica osului maxilar pentru a se intarzia cat de mult posibil extractia dentara.

O alta ipoteza care trebuia indeplinita era eliminarea inciziilor din jurul dintilor deoarece din cate se stie din Medicina Generala, dupa orice incizie vindecarea incepe prin retractia marginilor plagii, rezultatul fiind ca intotdeauna tesutul vindecat este mai scurt si se da posibilitatea aparitiei zonei cicatriceale. Desi la nivelul tegumentului cicatricele apar dupa orice interventie cu bisturiul am putea spune ca acest lucru are doar un dezavantaj minor, estetic. In cavitatea bucala insa, dezavantajul acesta devine major deoarece dintele este o parghie asupra careia actioneaza o forta constanta de a lungul vietii-forta masticatorie. Se intelege logic ca daca asupra parghiei reprezentata de dintele implantat in osul maxilar am produce o retractie de cativa milimetri, generata de orice incizie in jurul dintilor, riscam sa transformam o parghie deja instabila intr o parghie imposibil de redresat.

De aceea am pus pe piata o noua tehnica prin care nu se realizeaza incizii chirurgicale in jurul dintilor ci se face doar o curatire periodica prin detartraj netraumatic. In paralel, se inchiriaza pacientului un dispozitiv medical cu care sa densificam substratul osului maxilar ramas, pentru a se compensa dezechilibrarea parghiei reprezentate de dintele natural. Tratamentul consta in 50 sedinte de cate 2 ore realizate zilnic si pe parcursul carora pot fi facute pauze de 15-20 minute. Densificarea osului maxilar determina ca dintele natural sa nu se mai miste chiar daca parghia este in continuare defavorabila sub actiunea fortelor masticatorii involuntare. Utilizarea unei aplicari anuale a acestui tratament prelungeste cu foarte multi ani viata dintilor pe arcada deoarece acestia nu se mai misca si pot realiza o masticatie corecta si eficienta.

In Stomatologie, multi pacienti renunta mult prea repede la proprii dinti naturali, fara sa faca nici o incercare de a prelungi viata dintilor pe arcada. In consecianta, unul cate unul dintii dispar de pe arcade si medicii dentisti sunt obligati sa apeleze la mijloace de protezare fie prin slefuirea dintilor ramasi fie prin inserarea de implante dentare. Din pacate, ambele variante de protezare au un mare dezavantaj reprezentat de retentivitatea mare, imposibil de eliminat datorita caracteristicior constructive, si care determina acumularea de mancare, oricat de bine ar folosi pacientul mijloacele de igiena orala.

Ramanerea resturilor alimentare in spirele implantelor este mult mai grava decat acumularea in jurul lucrarilor dentare deoarece din spirele oricarui tip de implant nici tehnicile speciale folosite de medicii dentisti nu mai pot elimina infectia generata prin putrezirea alimentelor.

Astfel, adevarul este ca in jurul oricarui implant ramane o cantitate mare de resturi microbiene imposibil de indepartat, spre deosebire de un dinte natural unde detartrajul poate elimina in totalitate resturile microbiene.

Desi inserarea de implante a inlocuit din pacate in ultimii ani incercarea de salvare a dintilor naturali recomandam pacientilor sa acorde anual timpul necesar masurilor de profilaxie incat sa evite pierderea propriilor dinti naturali si aparitia in gura lor a dispozitivelor de protezare care de fapt reprezinta o acumulare de bacterii imposibil de curatat.

Iar la pacientii care deja au implante dentare inserate in cavitatea bucala le atragem atentia ca implantele intotdeauna dezvolta in zona gingivala un ‘spatiu de sigilare biologica’ de cativa milimetri in care osul se retrage si lasa in cavitatea bucala cateva spire implantare. Aceste spire ramase in cavitatea bucala pastreaza mereu resturi alimentare care nu pot fi indepartate nici prin tehnici de igienizare nici prin Laser sau alte tehnici chimice sau medicamentoase. Si daca implantul oricum este inserat devine obligatorie utilizarea Electronic Stem Generator pentru intarirea osului maxilar din ‘zona de sigilare biologica’ pentru a se intarzia momentul cand infectia din aceasta zona avanseaza pe fondul unui os scazut ca densitate. Daca aceasta infectie avanseaza, apare asa numita peri-implantita care reprezinta ‘moartea implantelor prin pierderea integrarii lor osoase’ la 50% dintre implantele inserate https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18724856

Usurinta de utilizare acasa si lipsa efectelor negative ale inciziilor recomanda aceasta tehnica si in scop preventiv, pentru a ne asigura ca zambetul si masticatia noastra raman intacte cu costuri reduse pe tot parcursul vietii. In zilele noastre prezenta dintilor naturali chiar si la varste inaintate reprezinta un semn de bunastare si pozitie sociala inalta. Multumita tehnologiei avansate si a clinicilor partenere prezentate pe www.stemgenerator.ro putem oferi la preturi reduse acest confort de a inlocui interventiile stomatologice complexe cu un tratament atraumatic efectuat la domiciliu, urmand un program stabilit de medicul dumneavoastra dentist.

Adresa: Str. Războieni nr.19, Breaza, Prahova, Romania
Telefon: +40 722 660 766
Email: info@stemgenerator.eu
Program: Luni - Vineri 9.00AM - 5.00PM